El Rap també conegut en anglès emceeing es un tipus de recitació rítmica de rimes, de joc de paraules i poesía.
Aquest estil de música va soorgir al a mitjans del segle XX entre la comunitat negra dels Estats Units. Es un dels pilars fonamentals del Hip-Hop, d'aquí surt la manera de la qual la anomenen Hip Hop.

Per molt que es pugui interpretar a capella, el rap va normalment acompanyat per un fons musical rítmic conegut en anglés beat o flow. La paraula anglesa flow (flux) s'utilitza per referir-se a ritmes creats per paraules i síl·labes per sobre del beat, així com la interacció de l'esuqema o patró de rimes amb el ritme de fons. A vegades es consideren part del flow matisos com l'altura el timbre i el volum.
El compàs del rap sol ser de quatre per quatre. En la seva essència rítmica, les cançons de rap, en lloc d'un compàs de 4/4 (com en altres estils musicals, on la cançó segueix el cop), es basa en un conteo de 3, similar a un swing oposat en els cops del jazz. No obstant això, en el rap es pren aquest concepte un pas més enllà. Mentre que el ritme del jazz implica notes de tres vuitens (un trio) per cop, en el rap és el doble: 6/16 (un doble trio) per cop. Com l'èmfasi és major, freqüentment es toca (o es compon) en una forma relaxada.
Una de les cançóns més escoltades en el món del rap és la següent (per escoltar-les cliqueu a sobre de l'enllaç):

Els inérprets del Rap són els MC "mestres de cerimònies".

dilluns, 8 de març del 2010 Posted in | | 0 Comments »

One Responses to "Què és el rap?"

Write a comment